maandag, november 28, 2005

Meavita (zorgaanbieder) biedt interactieve televisie aan


Onlangs sprak ik met ambitieuze mensen van Meavita, een zorginstelling in de regio Den Haag. Meavita is bezig om voor haar klanten zorg via interactieve televisie mogelijk te maken. Wat een vooruitstrevend plan van deze instelling!

Interactieve televisie van Meavita biedt in eerste instantie een nuttige dienst namelijk zorg op afstand via de TV foon. Het onderscheidend aspect is dus de dienst zelf en niet zozeer de content. Denk eens aan allerlei andere diensten die Meavita zou kunnen ontwikkelen (tafeltje dekje, shopping, dagjes uit, ....). Misschien is dit ook wel 'the way to go' voor de kabelaars om interactieve televisie aan de man te brengen. Ontwikkel eerst een dienst of een set van diensten die nuttig is voor de consument, en praat daarna over het geweldige aanbod van kanalen, hoge kwaliteit beelden en geluid, etc. Wat zouden dit voor diensten kunnen zijn?

Interessant is verder dat door de inzet van dit kanaal Meavita kosten bespaart in het reguliere zorgproces. Interactieve televisie als instrument om kosten te besparen (en natuurlijk om wat extra mee te verdienen)!

Ander positief punt is dat Meavita direct met interactieve televisie komt (en niet digitale televisie); er is dus sprake van 2-weg verkeer, interactie, waardoor VOD en interactieve services rondom bestaande content daadwerkelijk tot de mogelijkheden gaan behoren (iets waar de kabelaars behalve UPC nog niet/nauwelijks mee bezig zijn).

Kortom, mooi initiatief om te volgen!

1 opmerking:

Jan Prins zei

wat leuk dat je zo enthousiast bent. ik ook. maar dat is misschien verklaar vanuit mijn directe betrokkenheid vanuit leverancierskant. Afgelopen week is Meavita er ook mee naar buiten getreden. Zie ook mijn posting.