vrijdag, januari 12, 2007

Mashing up the content....!


CBS gaat haar gebruikers online een mooie dienst aanbieden. Binnenkort is het namelijk mogelijk om met de content van CBS eigen videoclips (mashups!) te maken; een mooie vorm van co-creatie. Daarmee omarmt CBS feitelijk het YouTube mashup model.

Leuk is natuurlijk dat deze mash-ups weer via de site te zien zijn en gedeeld kunnen worden met andere gebruikers (de community). De omzet die CBS maakt - door voor deze content streamspots te zetten - wordt gedeeld met de makers van de mashups, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Metacafe.

Moonves (CEO CBS) announced a deal with Sling Media allowing netizens to carve up their content and share it with others online, and split the advertising revenue.

Het kan interessant zijn om een dergelijke tool via Tien.tv aan te bieden. Er is content voldoende en doorgaans heeft Talpa de rechten op deze content. Bovendien hebben we een flinke database opgebouwd met members...daar zitten vast creatieve geesten tussen die we kunnen activeren. En zou het bijvoorbeeld niet leuk zijn om de mashups vervolgens op zender te laten zien (15 seconds of fame)? Hoe kunnen we hier geld aan verdienen? Zou een gebruiker hiervoor willen betalen?
(met dank aan Samuel)



Een stoer Gouden Kooi Mash Up!

Geen opmerkingen: